Translate this page

Meny

Søk på nettstedet:

Forberedelser – koble på det du kan

Forberedelser – koble på det du kan

Før du går i gang med nytt stoff, bør du koble det nye med det du kan fra før. Tenk igjennom hva du allerede kan, det letter læringsarbeidet ditt. Kan du noe om dette i det hele tatt? I så fall hva? Er det en pensumbok du skal lese, så se over stoffet ved å lese overskrifter, mellomtitler og vaskeseddel (omtale av boka). Med en artikkel gjør du det samme. Hvis det er en film eller en artikkel på nettet du skal se eller lese, kan du se på hva andre har sagt i kommentarene under.

 

Forbered deg på nytt studiestoff

 • Hva vet jeg om dette temaet? Hva tror jeg?
 • Hvor hører dette stoffet til i forhold til det jeg kan fra før?
 • Hva assosierer jeg med det?
 • Hvilke erfaringer har jeg med dette fra før?
 • Hvilke erfaringer former min forståelse fra før?
 • Hvilke forutinntatte holdninger har jeg til dette som kan stå i veien for læring?
 • Hva føler jeg? Positivt? Negativt?
 • Hvorfor føler jeg dette? Hvor kommer det fra?
 • Hvor kommer min eksisterende kunnskap fra?
 • Har jeg opplagte kunnskapshull? Hva kan jeg minst om? Hva lurer jeg på?
 • Hva kan jeg mest om?

 

Comments are closed.